Leermethodiek

Leermethodiek

Hulp nodig bij het maken van een studiekeuze?

Unieke Leermethodiek van Bootcamp Academy Holland

Bootcamp Academy Holland richt zich op opleidingen, trainingen en workshops. Deze worden in een, twee of maximaal drie dagen aangeboden. Daarmee geef je je kennis een echte boost. We zijn er voor mensen die opzoek zijn naar een nieuwe uitdaging en zich willen verdiepen in een bepaald vakgebied, maar ook voor de mensen die door willen groeien in hun huidige functie. Bootcamp Academy stelt zijn cursisten centraal tijdens het studietraject en zorgt ervoor dat cursisten zichzelf optimaal kunnen ontwikkelen. Dat doen wij met persoonlijke aandacht en onze unieke leermethode.

Unieke leermethodiek

Wij geloven dat het 5-L principe een belangrijk onderdeel is, juist ook van het door ons aangeboden korte studietraject. Hierbij staan de leerdoelen, de leeromgeving, de leermethodiek, de leerondersteuning en het leereffect centraal. Via het 5-L principe bieden wij onze cursisten een unieke vorm van persoonlijke studiebegeleiding.

Leerdoel

Bij iedere bootcamp (opleiding, training en workshop) zijn er leerdoelen vastgesteld. Deze leerdoelen vormen de basis voor het kiezen van een juiste bootcamp en staan centraal tijdens de bootcamp. Leerdoelen geven richting aan het leren, zo weet de cursist van tevoren wat hij/zij kan verwachten en wat de einddoelstellingen zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

Leeromgeving

Het persoonlijke leerproces staat centraal tijdens de opleiding, training of workshop. Daarom is het leren niet gebonden aan een specifieke plaats of tijd. Want je kunt overal leren; ‘een schoolse omgeving, werkomgeving of private omgeving. Alleen door het actief verwerken van informatie ontstaat een leerproces. Krachtige leeromgevingen zijn weliswaar niet plaats of tijdgebonden, maar er moet wel sprake zijn van een evenwicht tussen het formeel leren, actieleren en het ervaringsleren (Elen, 1993) ‘. Bij Bootcamp Academy ervaar je de optimale balans tussen deze factoren.

Leermethodiek

Door verschillende leermethodieken te combineren geloven wij dat het optimale resultaat behaald kan worden. Dit doen wij door ervaren docenten in te zetten. Onze docenten hebben stuk voor stuk aantoonbare praktijkervaring waardoor de vertaling van de theorie naar de praktijk uitstekend tot zijn recht komt.

 

Naast het inzetten van docenten met ervaring uit de praktijk, wordt het meest actuele studiemateriaal gebruikt zodat de cursist altijd de nieuwste boeken en het recentste lesmateriaal ontvangt. Tijdens de lessen wordt de focus gelegd op: praktijkopdrachten, discussies en simulaties. Door deze methodes van formeel leren, actief leren en ervaringsleren te combineren, komt de cursist met diverse methodes in aanraking waardoor er uitgebreid geoefend kan worden met de theorie. Na afloop van de bootcamp kan de theorie er altijd nog bij worden gepakt; de literatuur gaat met de cursist mee naar huis. 

Leerondersteuning

Alle cursisten worden volledig ondersteund tijdens hun bootcamp. Dat komt doordat iedere deelnemer een persoonlijke studiebegeleider toegewezen krijgt. Zo kan de cursist alle mogelijke inhoudelijke vragen stellen over de bootcamp. Het is natuurlijk ook mogelijk om aanspraak te doen op elkaars expertise. Van zowel de ervaren praktijkdocenten als de medecursisten. Door de cursisten deze ondersteuning te bieden levert dat een positieve bijdrage aan het leerresultaat.

Leereffect

De deelnemer gaat samen met de begeleider bepalen of de persoonlijke leerdoelen behaald zijn. Het is namelijk belangrijk om naderhand kritisch en met een analytische blik naar de omgeving én jezelf te kijken.