Professionele Coaching

Persoonlijk advies
over de consultancy mogelijkheden?

Professionele Coaching

Ervaar je soms het gevoel dat je de controle kwijtraakt in je leven? Alsof je eerder een toeschouwer bent dan een regisseur? Individuele begeleiding bij Bootcamp Academy Holland helpt je om de touwtjes van je leven stevig in handen te nemen. Met onze op maat gemaakte feedback kun je de regie weer terugpakken. Hierdoor vergroot je niet alleen je persoonlijke en professionele vaardigheden, maar heb je ook de mogelijkheid om deze bij te sturen en te versterken.

Coaching als spiegel

Wij zijn hier niet om je voorschriften op te leggen over wat je ‘moet’ doen. Bij individuele begeleiding bieden wij je eerder een spiegel aan. We moedigen zelfreflectie aan, zodat je in staat bent om je eigen handelen te evalueren. Onze coach assisteert je onder andere met persoonlijke feedback en doordachte vragen. Op deze manier kom je erachter wat het meest effectief is voor jou.

Hoe werkt coaching?

Wij zijn hier niet om je voorschriften op te leggen over wat je ‘moet’ doen. Bij individuele begeleiding bieden wij je eerder een spiegel aan. We moedigen zelfreflectie aan, zodat je in staat bent om je eigen handelen te evalueren. Onze coach assisteert je onder andere met persoonlijke feedback en doordachte vragen. Op deze manier kom je erachter wat het meest effectief is voor jou.

Coaching is voor iedereen

Elke medewerker ondervindt voordelen van coaching, ongeacht of je een leidinggevende bent of een uitvoerende kracht. De aanpak moet echter bij jou passen. De enige vereiste is dat je gemotiveerd bent en bereid bent naar jezelf te kijken. Uit onze ervaring blijkt dat mensen die coaching ontvangen in korte tijd aanzienlijke vooruitgang boeken. De positieve effecten blijven vaak zelfs op de lange termijn merkbaar.

Tijdens de coachingssessies richten we ons op de gebieden die jij wilt ontwikkelen. Wij bieden coaching die aansluit bij jouw persoonlijke leer- en werkwijze, op een locatie en tijdstip dat jou uitkomt. Onze coaches werken verspreid over het hele land, wat ons de flexibiliteit biedt om aan jouw behoeften te voldoen.

Werkwijze coaching

Voor een succesvol coachingstraject is het opbouwen van een vertrouwensband essentieel. Daarom stellen wij je vrijblijvend en zonder kosten een coach voor. Mocht er geen klik zijn, dan bieden wij je de mogelijkheid om een andere coach te kiezen. Vervolgens zetten we de doelstellingen, aanpak en verwachte resultaten op papier in een schriftelijk voorstel. Als jij en jouw organisatie akkoord gaan met dit voorstel, ontvang je een opdrachtbevestiging en plannen we een eerste afspraak.

De opvolgende afspraken worden per gelegenheid ingepland, zodat er voldoende tijd is om de leerpunten in de praktijk toe te passen. Gemiddeld genomen duurt een coachingstraject tussen de vier en vijf maanden. Aan het einde van het traject evalueren we de behaalde resultaten.

Verschillende vormen van coaching

Bij ons kun je kiezen uit diverse vormen van coaching:

 • Individuele coaching
 • Leiderschapscoaching
 • Teamcoaching
 • Executive coaching

1.Personal coaching

Personal coaching werpt licht op uw talenten en vaardigheden

Vind je het moeilijk om je werkzaamheden vorm te geven zoals jij dat wilt? Lukt het niet om oude patronen los te laten? Wil jij je eigen talenten en vaardigheden ontdekken en ontwikkelen? Persoonlijke coaching geeft je meer grip op je leven. Wij helpen je van ineffectief naar doelgerichtheid handelen. Wij laten je zien dat je meer kunt zijn dan je denkt.

Wat is personal coaching?

Inzicht krijgen in je persoonlijke sterke en minder sterke punten is een belangrijke pijler van persoonlijke coaching. Samen met onze coach boor je krachtbronnen in jezelf aan die je helpen om je eigen stijl te vinden en je meerwaarde te benoemen. Personal coaching vergroot de grip op je eigen handelen. Doelen stellen en verwezenlijken gaat je een stuk gemakkelijker af.

Coachingstraject dat bij je past

Het vergroten van je persoonlijke effectiviteit bereik je door een op maat gesneden coachingstraject. Het bereiken van jouw doelen is het uitgangspunt. Persoonlijke coaching helpt je om het beste uit jezelf te halen.

Voor wie is personal coaching bedoeld?

Personal coaching is er voor iedereen die zich (verder) wil ontwikkelen en meer de regie wil voeren over zijn/haar eigen leven. Voor mensen die kritisch naar zichzelf durven kijken en geloven in ontwikkeling door (zelf)inzicht.

Voorbeelden van vragen die als uitgangspunt kunnen dienen voor personal coaching:

 • Hoe ontwikkel ik meer zelfvertrouwen;
 • Hoe zorg ik ervoor dat ik beter kan omgaan met stressvolle situaties;
 • Hoe zorg ik voor een gezonde balans tussen controleren/delegeren;
 • Hoe zorg ik voor een goede re-integratie na ziekte;
 • Hoe ontdek ik en ontwikkel ik mijn competenties;
 • Hoe geef ik mijn persoonlijke ontwikkelplan het beste vorm;
 • Waaruit bestaat mijn communicatiepatroon en hoe kan ik hier op positieve wijze sturing aangeven?
 • Hoe kan ik mijn uitstraling en mijn lichaamstaal verbeteren?
 • Hoe stel ik op een goede manier grenzen naar anderen toe?
 • Anderen ervaren mij als bot, zo wil ik niet overkomen
 • Hoe kan ik mij zichtbaarder profileren?
 • Hoe kan ik timemanagement integreren in de dagelijkse uitvoering van mijn werkzaamheden?
 • Hoe krijg ik meer bezieling in werk?

Bij personal coaching krijg je de unieke aandacht voor die punten waarin jij je verder wilt ontwikkelen!

2. Managementcoaching

Individuele begeleiding werpt licht op jouw talenten en capaciteiten

Heb je moeite om je werkzaamheden naar jouw wensen vorm te geven? Lukt het niet om oude gewoontes los te laten? Wil jij jouw eigen talenten en vaardigheden ontdekken en ontwikkelen? Individuele begeleiding biedt je meer grip op je leven. Wij helpen je om van ineffectief gedrag naar doelgericht handelen te gaan. Laat ons je laten zien dat je meer potentieel hebt dan je denkt.

Wat houdt individuele begeleiding in?

Het verkrijgen van inzicht in zowel je sterke als minder sterke punten vormt een essentieel aspect van individuele begeleiding. In samenwerking met onze coach ontdek je krachtbronnen binnenin jezelf, die je helpen om je eigen stijl te vinden en je toegevoegde waarde te benadrukken. Individuele begeleiding vergroot jouw beheersing over je handelingen. Het stellen en bereiken van doelen zal een stuk soepeler verlopen.

Een begeleidingstraject op maat

Het vergroten van jouw persoonlijke effectiviteit wordt bereikt via een op maat gemaakt begeleidingstraject. Het realiseren van jouw doelen staat hierbij centraal. Individuele begeleiding ondersteunt jou om het beste uit jezelf te halen.

Voor wie is individuele begeleiding bedoeld?

Individuele begeleiding is bedoeld voor eenieder die zichzelf (verder) wil ontwikkelen en meer controle over zijn/haar eigen leven wil krijgen. Het is voor mensen die kritisch naar zichzelf kunnen kijken en geloven in groei door middel van zelfinzicht.

Voorbeelden van vraagstukken die dienen als uitgangspunt voor individuele begeleiding:

 • Hoe kan ik mijn zelfvertrouwen vergroten?
 • Hoe kan ik beter omgaan met stressvolle situaties?
 • Hoe bereik ik een gezonde balans tussen controle en delegeren?
 • Hoe zorg ik voor een succesvolle re-integratie na ziekte?
 • Hoe ontdek en ontwikkel ik mijn competenties?
 • Hoe geef ik optimaal vorm aan mijn persoonlijke ontwikkelingsplan?
 • Wat zijn mijn communicatiepatronen en hoe kan ik deze positief sturen?
 • Op welke wijze kan ik mijn uitstraling en lichaamstaal verbeteren?
 • Hoe stel ik op een respectvolle manier grenzen naar anderen?
 • Anderen ervaren mij als direct, dat is niet mijn intentie
 • Hoe kan ik mezelf op een meer zichtbare manier profileren?
 • Hoe integreer ik timemanagement in mijn dagelijkse werkzaamheden?
 • Hoe krijg ik meer bezieling in mijn werk?

Individuele begeleiding biedt jou unieke aandacht voor de aspecten waarin jij je verder wilt ontwikkelen!

3.Teamcoaching 

Teamontwikkeling voor het effectiever behalen van gezamenlijke doelen

Een goed functionerend team is van onschatbare waarde voor een succesvolle organisatie. Toch is het niet vanzelfsprekend dat individuen binnen een team naadloos samenwerken. Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw team autonoom is en concrete resultaten behaalt? Een team dat gekenmerkt wordt door open communicatie, een positieve omgang met conflicten en veranderingen? Met onze teamontwikkeling breng je een krachtig en veerkrachtig team binnen handbereik; een hoeksteen voor een bloeiende onderneming.

Wat omvat teamontwikkeling?

Teamontwikkeling richt zich op het collectief. In onze aanpak leren we teams om te gaan met de sterke punten en uitdagingen van elk individueel teamlid. Op die manier transformeren verschillen tot een waardevolle aanvulling. We besteden eveneens aandacht aan de diverse rollen binnen het team en begeleiden de formatie van een hechte eenheid. Hierdoor krijgt het team de ruimte om met hernieuwde passie en efficiëntie te werken aan het realiseren van gemeenschappelijke doelen.

Vragen die kunnen fungeren als vertrekpunt bij teamontwikkeling zijn onder andere:

 1. Hoe brengen we meer bevlogenheid binnen ons team?
 2. Hoe stimuleren we een cultuur van open communicatie?
 3. Hoe kunnen we conflictsituaties binnen het team op een constructieve manier aanpakken?
 4. Hoe halen we het maximale uit de individuele talenten van onze teamleden?
 5. Hoe navigeren we als team door periodes van verandering?
 6. Hoe versterken we de effectiviteit, efficiëntie en vastberadenheid van ons team?
 7. Hoe bevorderen we een positieve sfeer en vergroten we het werkplezier binnen het team?
 8. Resultaten van teamontwikkeling

De resultaten van onze teamontwikkeling zijn direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk.

Deze resultaten hebben een meetbaar effect op de effectiviteit van het hele team. Enkele specifieke resultaten zijn onder andere:

 • Verheldering van doelstellingen, zowel op individueel niveau als voor het gehele team.
 • Optimale taakverdeling gebaseerd op competenties en unieke talenten van teamleden, zodat iedereen optimaal kan bijdragen.
 • Verbeterde communicatie, versterkt onderling vertrouwen, openheid en enthousiasme in het team.

Teamontwikkeling ondersteunt teams in het realiseren van hun doelen door middel van effectieve groei en ontwikkeling.

4. Executive coaching

Executive begeleiding: een waardevolle partner voor reflectie

In deze dynamische economische tijden wordt er veel gevraagd van leidinggevenden, ondernemers en topmanagers. Als vooraanstaande figuur binnen de organisatie rust de verantwoordelijkheid op jou om het bedrijf met een heldere koers door de uitdagingen te loodsen. Executive begeleiding ondersteunt je bij het effectief inzetten van je talenten, het verbinden met je innerlijke drijfveren en het optimaal benutten van je capaciteiten. Bootcamp Academy Holland fungeert als een hoogwaardige partner voor reflectie.

Topcoaches als klankbord

Onze ervaren topcoaches fungeren als waardige klankborden en delen graag hun praktijkervaring met jou. Zij begrijpen als geen ander welke complexe vraagstukken op je pad kunnen komen en bieden een combinatie van inspiratie, expertise, gestructureerde begeleiding en een kritisch geluid. Door ons gevarieerde team van coaches is er altijd een professional die aansluit bij jouw specifieke behoeften en wiens aanpak jou aanspreekt. Al onze coaches handelen volgens de hoogste ethische normen.

Welke thema’s kunnen aan bod komen tijdens executive begeleiding?

 • Samen nadenken over strategische vraagstukken en het vormgeven van een toekomstvisie;
 • Het navigeren binnen een snel veranderende omgeving (bijvoorbeeld een reorganisatie of fusie);
 • Diepgaand inzicht krijgen in je sterke en zwakke punten;
 • Wat zijn jouw kernkwaliteiten en uitdagingen?
 • Hoe bereik je een balans tussen de operationele aspecten van je functie en het behouden van een overzicht op hoog niveau?
 • Hoe kun je optimaal presteren als directeur/manager?
 • Het ontwikkelen van een coachende leiderschapsstijl;
 • Effectieve methodes ontdekken om medewerkers te motiveren en betere resultaten te behalen;
 • Concrete situaties uit de praktijk bespreken en sparren over de beste aanpak;
 • Het vinden van een gezonde balans tussen controle en delegeren;
 • Constructief omgaan met conflictsituaties en effectieve oplossingen vinden;
 • Het overtuigend overbrengen van ideeën naar je team en het verkrijgen van betrokkenheid;
 • Hoe kun je meer bevlogenheid ervaren in zowel je werk als leven?

Bij executive begeleiding krijg je persoonlijke aandacht en begeleiding op maat, gericht op jouw specifieke vragen en situatie!

Persoonlijk advies
over de consultancy mogelijkheden?